Els silurs han arribat a el parc Natural de Montseny i per extensió al Vallès, una zona on no s'havien vist. 

Segons han informat aquest dimarts els Agents Rurals s'ha localitzat un exemplar mort d'aquest gegantesc peix - de gairebé un metro- aigües avall de la presa de Vallforners, al municipi de Cànoves i Samalús.

Els Agents Rurals creuen que l'enorme peix vivia al pantà de Vallforners i va ser arrossegat fora de l'embassament com a conseqüència dels recents aiguats que van fer que aquest quedés desbordat. De fet durant uns dies es va poder veure com l'aigua es sortia per sobre de el límit de l'pantà.

Els agents recorden que el Silur, que habita en bona part dels embassaments catalans, és una espècie exòtica invasora. Fins ara destaquen que es desconeixia la seva presència al Parc Natural de Montseny. No informen ni de si hi ha la possibilitat que hi hagi altres exemplars a l'interior de l'pantà i de la forma com ha arribat aquí. Se sap, això sí, que els silurs es reprodueixen amb gran facilitat en les aigües empantanegades i poden lelgar a assolir dimensions colossals de fins als 2 metres i els 100 quilos de pes.